13 Temmuz 2017 Perşembe

Fondöten seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Fondöten seçerken nelere dikkat etmeliyiz?


Makyajın bazını oluşturan fondötenler, cildin nefes almasını zorlaştırsa da kusursuz bir makyaj için ilk adımdır. Fondöten, cilt renginde eşitlik sağlayan, yüzünüzdeki kusurları, siyah noktaları ve sivilceleri kapatarak pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayan yegane üründür. 


 Fondöten seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Önce bu hususları belirleyip daha sonra bir fondöten seçmek çok daha doğru olacaktır. Belirlenmesi gereken hususlar;

◼ Cilt rengi
◼ Cilt tipi
◼ Cilt durumu
◼ Fondöten rengi ve tipi

 Cilt rengi

Cilt rengi, cilde rengini veren pigmentler sayesinde belirlenir. Genel olarak 4 ana grupta toplanır. Ancak bu ana gruplar kendi içinde çok sayıda ton farklılığı barındırır. Ama genel olarak cilt rengimizin tonunu belirleyebiliriz. Cilt renkleri;

◼ Porselen (Soluk ve açık renk)
◼ Pembe (Pembemsi-kırmızımsı)
◼ Buğday (Sarı-altın rengi, hiç kırmızılık yoktur)
◼ Zeytin (Yeşilimsi-küllü renk)






Cilt tipi

Cilt tipleri yağlı, kuru, normal ve karma olmak üzere 4 gruba ayrılır. Cilt tipinizi bulmak için küçük bir deney yapabilirsiniz. Öncelikle cildinizi ılık suyla iyice temizledikten sonra kurulayıp 5dk bekleyin. Daha sonra temiz bir A4 (saman kağıt varsa daha da iyi olur) kağıdından 4 adet küçük şerit kesin. Bu şeritleri alın, yanak, çene ve burnunuza 30sn bastırın. Bıraktığınız zaman ;

✸ Eğer hepsi cildinize yapışıp kalıyor ve üzerinde lekeler oluşuyorsa cildiniz yağlı demektir.
✸ Eğer hiç biri cildinize yapışmıyorsa cildiniz kuru ve susuz demektir.
✸ Eğer burun, alın ve çene bölgesi yapışıyor yanaklar yapışmıyor ise cildiniz karma demektir.
✸ Eğer kağıtlar üzerinde herhangi bir yağ tabakası, pullanma vs. yoksa kısaca testi yapmadan önceki hallerinde değişiklik yoksa cildiniz normal demektir. 

Cilt durumu

Cilt durumu cildimizin, hassas, pürüzlü, akneli veya pürüzsüz olmasıdır.

Fondöten rengi ve tipi

Cildinizin durumu hakkında bilgi edindikten sonra sıra geldi kendinize uygun fondöteni bulmaya. Ne tip fondöten seçeceksiniz? Nasıl uygulayacaksınız? Şimdi bir de bunları öğrenelim. Ancak şunu belirtmek gerek ki; yazın güneşten dolayı cilt renginde koyulaşma, kışın ise kurulaşma ve daha fazla nem ihtiyacı doğacağından yazlık ve kışlık kullanacağınız fondötenler ayrı olmalıdır. 




Fondöten rengi ve tipi nasıl belirlenir?

Fondötenin rengini seçerken kesinlikle teninizde denemelisiniz. Eğer mümkünse yüzünüzde elmacık kemiklerinize doğru denemeniz en doğrusu olur. Yüzünüzde deneyemeyecekseniz cilt renginize en yakın yer bileğinizin içidir. Fondöteni bileğinizin içine sürdüğünüzde teninizle aynı renkte yok gibi duruyorsa kesinlikle doğru ürünü buldunuz demektir. Ancak fondöteni sürdükten sonra renk uyumuna mağaza spot ışıkları altında değil, mümkünse gün ışığında bakmanız daha doğru karar vermenizi sağlar. 

Fondötenin tipini belirlemeye gelince bu kez önemli olan sizin cilt tipiniz ve cildinizin durumudur. Cildin yağlı, kuru veya hassas olmasına bağlı olarak kullanılacak makyaj ürünleri değişir, özellikle de fondötenler. 

Peki cilt tipine göre fondöten nasıl seçilir?

Yağlı ciltler için: Yağsız fondötenleri tercih etmelisiniz. Aksi halde cildinizde akneler ve sivilceler artabilir, kızarıklıklar meydana gelebilir. Özel olarak sivilceli ve akneli ciltler için tercih edilen bu fondötenlerde bitkisel ya da mineral yağlar bulunmamaktadır. 

Kuru ciltler için: Yağ bazlı fondötenler tam bu cilt tipine uygun olanlardır. Bu fondötenler içerisinde bitkisel ve mineral bazlı yağlar barındırır. Yağ bazlı fondötenler genel olarak krem şeklindedir. 

Normal ciltler için: Su bazı fondöten tercih edilmelidir. Cildinizin doğal dengesine uyum sağlayacaktır. Genel olarak sıvı haldedir.

Karma ciltler için: Pudra bazlı fondötenleri tercih edebilirsiniz. Krem şeklinde olan bu fondötenler cilde sürüldükten sonra kuruyarak pudra şeklini alır. Karma ciltlerdeki T bölgesi yağlanmasını ortadan kaldırarak cildinize matlık sağlayacaktır.

Fondöten Çeşitleri Nelerdir? 

Fondötenler yapılarına göre 6 çeşide ayrılır. Cilt tipinize göre uygun olanı seçebilirsiniz.

1. Krem Fondöten

Daha çok normal ve karma ciltlerin kullanımına uygun olan bu fondötenler zaten yağlı bir yapıda oldukları için yağlı ciltler için pek uygun değildir. Kıvamlı oldukları için özellikle de doğru uygulanmadığında tabaka gibi durabilir. Ancak kusurları kapatma konusunda oldukça başarılıdır.

2. Likit Fondöten

Sıvı yapıya sahip olan likit fondötenle cildiniz ile kolay bütünleşebilme özelliğine sahiptir. Diğer fondötenlere göre daha az kapatıcı özelliğine sahip olmalarının yanı sıra doğal bir görüntü sağlarlar.

3. Stick Fondöten

Genellikle normal cilt yapısına sahip kişiler tarafından tercih edilirler. Kapatıcı özellikleri yüksektir ve yağlı yapıdadır. Cilt problemlerinizi başarılı bir şekilde kapatmanızda yardımcı olacaktır. 



4. Toz Fondöten

Sürüldükten sonra pudraya dönüşen bu fondötenleri kullandığınızda ayrıca pudra sürmenize gerek kalmayacaktır. T bölgesinde oluşan yağlanmayı kapatarak cilde mat bir görünüm kazandırdığı için karma ciltlerin tercih ettikleri arasındadır.

5. Köpük Fondöten

Diğer fondöten türlerine göre kapatma özelliği en iyi olan çeşittir diyebiliriz. Küçük kavanozlar içinde satılırlar. Lekeleri kapatarak cildi tek renk seviyesine getiren bu fondötenler sıkılaştırılmış yapıdadır. Cildi pürüzsüz gösterirler. 

6. Kompakt Fondöten

Cilde kadifemsi bir görüntü kazandıran bu fondötenler, cildin parlak ve yağlı görüntüsünü kontrol altına aldıkları için özellikle yağlı ve karma ciltler için idealdir. Kapatıcılığı cilde uygulanma şekline göre ayarlanabilir. 

Peki LR'de hangi fondötenler var?

LR'nin birbirinden farklı fondötenlerinden biri mutlaka sizin içindir. LR, her cilt tipine, rengine ve bütçeye göre ürünleri ile makyajlarınızı kusursuz yapmaya kararlı. Size kalan ise likit, krem, yağ içermeyen, compact veya BB kremlerinden hangisi size daha uygun onu belirlemek.

✸ LR Deluxe Perfect Wear Fondöten

Orta derecede kapatıcılık sağlayan ipeksi dokuya sahiptir. Cilt kusurlarını maske görünümü vermeden kapatır, pürüzsüz bir cilt sağlar. Etkili Peptide Kompleks ile cilde daha fazla ışıltı ve parlaklık verir. SPF 37 güneş koruması sağlar. 6 farklı tonu mevcuttur. 





✸ LR Deluxe Perfect Smooth Compact Fondöten


Kusurlu cildi kolay ve hızlı bir şekilde gizleyerek mükemmel bir görünüm sağlar. Orta derecede kapatıcılık sağlayan compact fondöten 6 farklı renk seçeneğine sahiptir. SPF 30 güneş koruması sağlar.


✸ LR Colours Krem Fondöten

Yüksek kapatıcı etkili yumuşak krem fondöten 12 saate kadar mat bir görünüm sağlar. Cildin nem dengesini yükselterek kurumayı önleyen yapısı ile özellikle kuru ciltler için oldukça uygundur. Işık yansımalı mikro pigmentler pürüzlerin görünümünü azaltarak kusursuz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. 6 farklı renk tonu ile cildinize kolay uyum sağlar. LR'nin çok satan ürünleri arasında yer alır.


✸ LR Colours Yağ İçermeyen Fondöten

Yüksek kapatıcı etkili yumuşak krem fondöten yağ içermeyen yapısı ile özellikle yağlı ciltler için son derece uygundur. Longlasting: İnce pudra içeriği ile uzun süre mat görünüm sağlar. NMF Komplex içeriği ile cildin nem dengesini korur. Işık yansımalı mikro pigmentler pürüzlerin görünümünü azaltarak kusursuz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. 6 farklı renk tonu ile cildinize kolay uyum sağlar. LR'nin çok satan ürünleri arasında yer alır.



✸ LR Colours BB Krem

Beauty Balm olarak bilinen BB kremleri renkli nemlendiriciler olarak nitelendirebiliriz. Üst üste uygulama yapmadan tek bir ürünle hem nemlendirme, hem kapatma hem de güneş koruması sağlamak bu BB kremlerin marifeti. 

Muhteşem bir cilt için 5'i bir yerde bakım sağlar. 

1. Nemlendirir
2. Cilt pürüzlerini kapatır
3. Cilt tonunu dengeler
4. Cildi matlaştırır
5. SPF 15 güneş koruması sağlar.

Kolay ve hızlı makyaj yapmak isteyenler için birebir olan bu ürünün 2 farklı rengi mevcut.





 

Ayrıca makyajınızın kalıcılığını artırmak için makyaj astarı kullanabilirsiniz. LR Deluxe Makyaj Astarı düz olmayan yüzeyleri düzeltir, makyajın kalıcılığını artırır ve gözenekleri küçülterek daha pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Işıltılı bir cilt için elmasa dayalı efektli pigmentler içerir. Şeftali rengindeki dokusu cilde tazelik katar. Fondöten öncesi veya tek başına kullanılabilir.  






➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.










2 yorum:

  1. Mrb. T bölgem çok yağlı parlıyo fakat diğer bölgeler normal kuru da denebilir Sizce LR fondötenlerinden hangisi bana uygundur? Tşkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yağlı ciltler colours yağ içermeyen fondöten ideal. Ben de onu kullanıyorum:) Normal ve kuru ciltler içinse krem fondöten uygundur. Cildinizin bölgeleri farklı tiplerde olduğu için tek bir fondöten kullanımı her zaman sorun yaşatacaktır. Aynı tonda iki ürün kullanmayı deneyeblirsiniz.. Sorularınız için alttaki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirsiniz.

      Sil