6 Temmuz 2017 Perşembe

Sedef ve Egzema için LR Aloe Vera Mucizesi

Sedef ve egzama nedir? 

Deride yara şeklinde kendini gösteren iki hastalık olan sedef ve egzama çoğu zaman benzerliği yüzünden karıştırılmaktadır. Peki sedef ve egzama arasındaki fark nedir? Nasıl ayırt edilebilir? 

Sedef hastalığı ve egzama nedir? Nasıl ayırt edilir?

Sedef hastalığı kronik bir deri hastalığıdır. Genetik geçişi olduğu bilinmekle birlikte nedeni tam olarak bilinmemektedir. Sedef hastalığını anlayabilmemiz için kesin kanıtlar gerekir çünkü sedefe benzeyen birçok rahatsızlık vardır. 
Sedef hastalığı kendini genellikle saçlı deride, diz ve dirseklerde kızarık üzeri beyaz yapışık kabuklarla gösterir. Sadece saçlı deride görülen formu, bütün vücudu tutan formu, sadece el ve ayakta görülen veya pişiğe benzeyen koltuk altında görülen inversa denilen birçok farklı tipi vardır.

Egzama ise derinin iltihabi cevabıdır aslında. Herhangi bir şey egzamaya neden olabilir. Aslında sedef hastalığı da bir egzamadır. Ancak sedef hastalığı genetik bir rahatsızlıktır, varsa vardır. Ama egzama daha çok alerjik bir durum gibidir. Bir parfüm sıkarsınız, size alerji yapar ve alerjik dediğimiz egzama gelişir. Egzama geçicidir. Ancak bazı egzamalar uzun sürer ve bu nedenle sedefle karıştırılır. 
Egzama; alerjik olabilir, strese veya tahrişe bağlı olabilir. Genel bir isimdir. Egzama olan bölgede kaşıntı hissedersiniz, o bölge kızarır ve üzeri pul pul kepeklenir. Eğer kaşıntı devam ederse yaralar oluşabilir. Bu nedenle egzamanın hemen tedavi edilmesi gerekir, tedavi edilmezse derinleşip mikrop kapabilir. 

Kimlerde görülür? Bulaşıcı mıdır?

En sık ergenlik döneminden sonra 30 - 50 yaş arasında görülür. Fakat egzama, takıntılı insanlarda her şeyi kendine dert eden insanlarda ve hassas ciltlerde daha fazla görülebiliyor. Sedef hastalığı ise çocukluk çağında da başlayabiliyor. Yani 5 yaşında sedef hastası olanlar da var.
Sedef hastalığı ve egzama kesinlikle bulaşıcı değildir. Temas veya solunum gibi yollarla bulaşmaz. Bulaşıcı olan mantar hastalığıdır. Mantar hastalığı da egzamaya çok benzer. O yüzden halk arasında karıştırılabiliyor. 

Sedef hastalığı ve egzama nasıl tedavi edilir?

Sedef hastalığını tetikleyici faktörler vardır. Bunlardan en önemlisi stres. O nedenle sedef hastalarının kesinlikle stresten uzak durmaları gerekmektedir. (Günümüzde ne kadar mümkün olduğu tartışılır elbette) Sedef tanısı konulduktan sonra en önemli şey sedefin engellenmesidir. Ama bu stres dediğimiz sadece psikolojik stres değil. Boğazınız ağrıdığında ya da gribal bir enfeksiyon geçirdiğinizde sedefiniz birden bire azabilir. Yani bağışıklık sistemi düştüğü zaman sedef artış gösterebilir. Bu nedenle bunların önlenmesi çok önemlidir.

Sedef hastalığına güneşin iyi geldiği bilinmektedir. Öyle çok yanık oluşturmayacak şekilde hafif bir güneş ışığı iyi gelecektir. Bunlar sedef için önlem tedavisidir. 
Bunların dışında krem tedavisi olarak nemlendiriciler sedefe iyi gelecektir. Biraz daha ileri aşamada kremler cevap vermediğinde hap tedavisi, daha sonrasında foto terapi dediğimiz ultra biyole ışınlarını kullanarak uygulanan bir tedavi modeli vardır.

Egzamanın tedavisinde de öncelikle egzamaya neden olan şeylerden uzak durmak gerekiyor. Sonrasında kremlerle nemlendirmek çok önemli. 

Hem sedef hem de egzama rahatsızlığında bizim amacımız hastalık ilerlemeden kremlerle tedavi edilebilecek boyuttayken müdahale etmektir. 

Sedef ve egzamaya hangi LR ürünleri iyi gelir? 

Kremlerden önce vücudu içeriden destekleyen ürünleri kullanmak çok daha faydalı olacaktır. Bunun için LR'nin 2 ürününü tavsiye edebiliriz;

1) Isırganlı Aloe Vera İçecek (Sivera)
2) Probiotic 12

Isırganlı Aloe Vera İçecek

İçeriğindeki %91 saf aloe vera jeli, %7 çiçek balı ve %2 ısırgan otu ekstresi ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da egzama veya sedefin artmasını önler. Her gün 3 öğünden önce 3'er kapak (30ml) şeklinde kullanmanız gerekmektedir. Bir şişe 11 günde biteceğinden en az 2 şişe kullanılmasını tavsiye edilir.

Probiotic 12

Probiyotikler, sinidirim sisteminde belirli sayıda bulunan ve bağırsaklardaki bakterilerin sayıca dengesini sağlayarak sindirim sistemi ve bağırsak florasının eşsiz olmasını sağlar.
400'de fazla gruba ayrılan bakterilerin milyonlarcası bizim bağırsaklarımızda yaşarlar. İnsanların fiziksel sağlığı bu bakterilerin doğru ve doğal dengesine bağlıdır.  
Sedef ve egzama tedavisinde vücudu içeriden destekleyerek yardımcı olacak bir gıda takviyesidir. 
LR Probiotic 12'yi günde bir defa, bir kapsülü suyla beraber yemeklerden önce almanız tavsiye edilir.

Peki hangi kremler kullanılmalı?

Egzama için;

► Sabah ve akşam  Acil Durum Spreyi sıkın, kurumadan Aloe Vera Propolis krem sürün. Propolisin iyileştirici etkisi özellikle su, sabun ve soğukla temastan sonra iyi gelecektir. Gün içinde ihtiyaç halinde sürebilirsiniz.

► İçeriğindeki B12 sayesinde bağışıklık sistemini baskılayarak egzamanın azalmasını sağlayan Dermaintense kremi, egzamanız ATAK DÖNEMİNDE DEĞİLSE Propolis'ten sonra sürün. Atak döneminde ise sprey ve propolis kullanarak dinmesini bekleyin ve daha sonra Dermaintense kullanmaya başlayın.

► Saç egzaması için ise, banyoda Microsilver Şampuan, sonrasında saç diplerine Aloe Vera Acil Durum Spreyi kullanmak rahatlatıcıdır.

Sedef için;

► Atak döneminde Aloe Vera Propolis kremi günde 2-3 defa kullanabilirsiniz. Atak dönemi geçip, iyileşme başladığında propolise ek olarak Dermaintense kullanmaya başlayabilirsiniz.
Günde 2 defa uygulanabilir. Sedef de bazen atakları artırabildiği için sprey önermiyoruz. 

Her iki hastalıkta da marketlerden aldığımız kimyasal içerikli temizlik vb. ürünler egzama ve sedefi tetikliyor. Bu nedenle bu tip kimyasal içerikli ürünlerden ne kadar uzak durulursa o kadar çabuk iyileşme görülür. Özellikle her gün kullandığımız sabun ve şampuan ürünlerine dikkat etmemiz gerek. Eğer doktorunuz tarafından verilmiş özel bir ürün yoksa şu ürünleri kullanmayı tercih edebilirsiniz;

◼ Aloe Vera Sıvı Sabun
◼ Aloe Vera Duş Jeli
◼ Aloe Vera Şampuan
◼ Aloe Vera Saç & Vücut Şampuanı


SEDEF VE EGZEMA TEDAVİSİNDE KULLANACAĞINIZ ÜRÜNLERİN OCAK AYI İNDİRİMLERİ İÇİN TIKLAYIN



➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

















0 yorum:

Yorum Gönder