LR Health and Beauty Dünyasına Hoşgeldiniz..

32 yıllık Alman network firması olan LR ve bitkisel içerikli ürünleriyle tanışın

LR Health and Beauty ve Benzersiz Araç Konsepti..

Vakit kaybetmeden siz de bu benzersiz iş hayatında yerinizi alın

Aloe Vera Mucizesine tanık olun..

Yüksek oranda aloe vera içeren ürünlerimizden sizin için olan mutlaka vardır!!

İçinizdeki star ışığını keşfedin..

Deluxe profesyonel makyaj ürünleriyle güzelliğinizi ortya çıkarın!

Kokunuzla herkesi büyüleyin..

Müthiş kokuları ile LR, tene sıkılabilir tek parfüm olma özelliği taşır

20 Temmuz 2017 Perşembe

Nasır probleminiz LR Aloe Vera ile son buluyor

Nasır nedir, nasıl oluşur?

Her cins, boy ve birçok farklı şekilde ortaya çıkabilen nasırlar bu problemi çekenler için ciddi bir sıkıntı, kötü bir görüntü ve büyük bir sorun haline gelir.




Nasır özellikle kemikli bölgelerde deriyi hasar ve yaralanmalardan koruyan kalınlaşmış, sıkı ve ölü hücrelerden oluşan koruyucu tabakadır. Bu nedenle nasırın tanımı en basit şekliyle cildin korunma amaçlı olarak kalınlaşmasıdır.  

Vücutta nasır oluşan bölgelerin çoğu vücudun belli bir ağırlık taşıyan bölgeleridir. Bu kalınlaşma sadece ayakta olmayabilir ancak nasırın en yoğun göründüğü bölge ayaklar olduğundan genellikle ayak nasırlarından söz edilir. 

Ayak nasırının belirtileri

Eğer aşağıdaki belirtiler varsa veya oluşmaya başlamışsa nasır oluşumu başlamış veya oluşmuş diyebiliriz.
    
   ◼ Özellikle kemikli olan bölgelerde oval şekilde fakat keskin çizgileri olmayan deri                       kalınlaşması
   ◼ Kalınlaşan deride renk değişimi (kırmızı, k.rengi ya da sarı-gri)
   ◼ Yanma ya da zonklama hissi

Nasırlar genellikle ağrılı olmaz ve fazla rahatsızlık vermez. Fakat uygun tedaviler yapılmazsa nasır enfekte olarak başka sorunlara yol açabilir. Bunun için en güzeli fazla ilerlemeden önlem almaktır. 

Eğer ayak nasırı kötüleşirse aşağıdaki belirtiler görülebilir:

   ◼ Ağrı
   ◼ Nasır etrafındaki  alanda hassasiyet
   ◼ Nasır etrafında irin veya sıvı akışı
   ◼ Şişkinlik 
   ◼ Ateş



Ayak nasırı neden olur?

Ayak nasırı, ayağın maruz kaldığı sürekli basınç ve sürtünmeden dolayı oluşur. Bu sürtünme ve basınç bazı sebeplerden dolayı oluşur. Bunlardan bazıları şöyledir:

◼ Uygun olmayan ayakkabı kullanımı (dar uçlu, yüksek topuklu gibi)
◼ Ayak ucunda toplanarak sürtünmeye neden olan tarzda çorap kullanımı
◼ Çıplak ayakla dolaşmak
◼ Düz ayak; ayak kemerinin çok alçak olup ayağın denge sağlayamadığı duruma denir.
◼ Yangılı ayak nasırı;nasırın ayak parmaklarının üstünde iltihaplı bir şekilde ortaya çıktığı durumdur. 
◼ Atletik aktiviteler
◼ Anormal yürüyüş şekli
◼ Yüksek kemerli ayak
◼ Obezite
◼ Kemikli parmak çıkıntıları
◼ Aşınmış ayakkabı tabanı
◼ Yere yakın olan uzun ayak tarağı kemiği, normal olanlardan daha fazla baskı ve sürtünmeye sebep olur. 

LR Aloe Vera Box Set ile nasır probleminizden kurtulun!


Topuklarınızdaki kuruluk ve nasır problemleri için Aloe Vera Box Set kullanmanız yeterli. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim Box Set; Aloe Vera Acil Durum Spreyi, Propolis Krem ve Konsatre Kremden oluşan 3'lü bir set. 




Setin kullanımından bahsedecek olursak;
Öncelikle ayaklarınızı yıkayıp güzelce kurutun. İlk olarak nasırlı bölgeye acil durum spreyi sıkıyoruz. Yaklaşık 1dk. cildin spreyi güzelce emmesini bekliyoruz. Daha sonra sırasıyla konsantre krem ve propolis krem uyguluyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere düzenli kullanımda nasırlarınızın iyileştiğini cildinizin yumuşadığını hissedeceksiniz.



➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.
































18 Temmuz 2017 Salı

Topuk dikenine aloe vera çözümü

Topuk dikeni nedir, nasıl tedavi edilir?

Topuk dikeni; topuk kemiğinin alt kısmında kalsiyumun birikmesiyle oluşan kemiksi bir çıkıntıdır. Bu sert çıkıntının bir dikeni andırması topuk dikeni olarak adlandırılmasının nedenidir. Uzunluğu 2 santime kadar ulaşan topuk dikeni çıkıntısı röntgende kolayca teşhis edilir. Röntgende görülmeyecek kadar küçük topuk dikeniniz de olabilir bu duruma “topuk dikeni sendromu” adı verilir.



Topuk dikeni belirtileri


Topuk dikeni genellikle belirti vermez. Ancak topuk dikenin meydana geldiği bölgede iltihaplanma oluşmuşsa koşu, yürüyüş gibi egzersizler sırasında ve sabahları uyanır uyanmaz ağrılar görülebilir. Topuk dikeni ağrısını diğer ağrılardan ayıran en belirgin özelliği ağrı, ayağınızı dinlendirseniz de geçmez. Eğer ayağınız dinlendikten sonra ilk yere bastığınızda ağrı daha da şiddetliyse topuk dikeninden şüphelenebilirsiniz.

Topuk dikeni neden olur?

Hızlı kilo alımında ve yanlış ayakkabı kullanımında ve de yeni bir spora başladıktan sonra ayakta oluşan ağrı, çoğunlukla topuk dikeni rahatsızlığının belirtisi oluyor. Genellikle genç nüfusta, yaygın olarak görülen ayak tabanında ağrı şikayeti ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Ayak alt yüzeyinde topuğun altında ve çevresinde ağrı ile kendini hissettirir. Sabah yataktan kalkınca ya da oturma pozisyonunda iken ayağa kalkınca atılan ilk birkaç adımda şiddetli ağrı oluşur.


Topuk dikeni tedavisi


Topuk dikeni hastası zamanında tedavi olmazsa aktivitesi kısıtlandığından bacak kaslarında zayıflama ve güçsüzlük oluşur. Topuk dikeni olan hastanın yürüyüş kalitesi bozulur, ayakkabısı ters taraftan aşınır. Zamanla diz ve kalça ekleminde, hatta yaş ilerledikçe belde ağrı, erken aşınma ve yaşlanmalar ortaya çıkar. Hareketler kısıtlandığı için ekleme orantısız yüklenme olur ve eklem kireçlenmelerini tetikler.


Topuk dikeni şikayeti ile doktora gittiğinizde, ilaç, ortopedik tabanlık, fizik tedavi ve egzersizler önerecektir. Bunlar büyük oranda iyileşme sağlar ancak hastanın durumuna göre iltihaplanan bölge veya topuk dikeni ameliyatla alınabilir.


Topuk dikenine LR Aloe Vera takviyesi

Topuk dikeni tedavi yöntemlerinden bahsettik. Tıbbi olarak aldığınız yardımın yanı sıra LR Aloe Vera Box set ile tedavi sürecini kısaltabilir, ağrılardan kurtularak yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.
Topuk dikeni tedavisi için kullanmanız gereken LR ürünleri şunlardır;


◼ Aloe Vera Acil Durum Spreyi
◼ Aloe Vera Propolis Krem
◼ Aloe Vera Konsantre Krem






Bu 3 ürünü günlük olarak düzenli bir şekilde kullandığınızda faydasını göreceksiniz. Eğer ağrılarınız çok fazla ise Aloe Vera MSM Jel Krem kullanmanızı öneririz.


Bu 3 ürünü tek pakette bulabileceğiniz ve topuk dikeninden başka birçok rahatsızlık veya cilt problemlerinde (yara, yanık, burkulma, morarma, çarpma, sedef, egzama vs.) kullanabileceğiniz LR Aloe Vera Box Set dediğimiz ürünün her evde olmasını öneriyoruz.



Peki topuk dikeni için Box Set nasıl kullanılır?

İlk olarak topuk bölgesine Aloe Vera Acil Durum Spreyi sıkılır ve yaklaşık 1dk. kadar cildin spreyi emmesi beklenir. Daha sonra Aloe Vera Propolis Krem masaj yapılarak sorunlu bölgeye sürülür. 5dk. süre ile yapacağınız masaj kremin etkisini artıracaktır. Sonra yine aynı şekilde masaj yaparak Aloe Vera Konsantre Krem uygulanır.
Bu şekilde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa düzenli kullanmanız gerekmektedir.


Ancak ürünleri güneşe çıkmadan önce kullanmamanız gerekir. Sürdükten hemen sonra güneşe çıkmanız durumunda cildinizde leke yapabilir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında ürünlerin sabah erken ve akşam geç saatlerde kullanılmasını öneriyoruz.

Topuk dikeni için egzersiz hareketleri

Topuk dikeni ağrısına iyi gelen tedavilerden biri de esnetme egzersizleridir. Topuk dikeni probleminde ağrının ortadan kaldırılmasında en önemli etken ve en kolay yöntem hastaların evde yapacakları egzersiz programlarıdır. Bu topuk dikeni egzersizlerinin önde geleni germe-esnetme egzersizidir. Bu egzersizlerin ana teması ayağımız altında kısalmış olan plantar fasya adını verdiğimiz tendonun eski elastikiyetini tekrardan geri sağlamaktır.

Bunun için aşağıda gösterilen hareketleri günlük olarak yapabilirsiniz.




➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.







17 Temmuz 2017 Pazartesi

Diş sağlığınız için Aloe Vera..

Diş sağlığınız için doğru diş macunu seçin!!

Dişlerimiz hem sağlığımız hemde güzelliğimiz için büyük önem taşır. Güzel bir gülüş için herkes bembeyaz ve sağlıklı dişler ister.
Günlük ağız hijyenini sağlamak için önemli 3 faktör vardır. Bunlara önem sırasına göre;





1.) Fırçalama tekniği

2.) Diş fırçası

3.) Diş macunu 

Ben size diş macunundan bahsetmek istiyorum. Diş macunun esas görevi, dişler üzerinde plak oluşumunu önleyecek şekilde temizlik yapmaktır. Günümüzde hemen hemen bütün diş macunları benzer içeriğe sahiptir. Bazılarına özel olarak beyazlatıcılar, hassasiyet gidericiler, diş eti güçlendiriciler eklenmiştir. 

Ancak diş macunu da seçerken mümkün olduğunca kimyasaldan uzak, doğal içerikli ürünleri tercih etmeliyiz. Bunun için benim tercihim LR Aloe Vera Diş Macunu.

Neden LR Aloe Vera Diş Macunu

Öncelikle LR Aloe Vera Diş Macunu içeriğinin %43'ü aloe vera bitkisinin yapraklarından elde edilen özden meydana gelmektedir. Ağız içi mukozasında yaralanma, yanık gibi durumlar sonucu ya da takma diş kullanımı sonucu sıkça oluşan mantar enfeksiyonunu önlemede aloe vera diş macunu antifungal etkisiyle oldukça fayda sağlamaktadır.



Aloe Vera aynı zamanda diğer diş macunları ile temizlenmesi çok güç olan diş eti çizgisi üzerinde oldukça güçlü antiseptik özelliğiyle etkili temizlik yaparak ve diş taşı (plak) oluşumunun önüne geçmeye yardımcı olur.

Aloe Vera özellikle diş eti çekilmesinin önlenmesinde diğer diş macunlarına kıyasla çok üstün bir kabiliyete sahiptir.  Diş etlerinde oluşan diş eti kanamalarını minimuma indirir.

Antiviral etkisi ile uçuk ve ağız için zonası oluşumunu engeller.

İçinde bulunan ekinezya özünün diş ağrısı ve diş eti iltihabına iyi gelen doğal bir antibiyotik olduğu bilinmektedir. 



Propolis, antibakteriyel etkisi ile diş ve diş etlerini korur. Diş çürümelerine ve ağız içerisinde kötü kokuya yol açan bakterileri yok eder.
Eğer diş hassasiyeti yaşıyorsanız iseniz ona göre bir diş macunu kullanmanız daha doğru olur. Aşırı hassas dişlerin başlıca belirtisi soğuk hava solunduğunda, dişleri fırçalarken, sıcak, soğuk, tatlı ya da ekşi yiyecekler ya da içecekler tüketirken hissedilen ağrı ve rahatsızlık hissidir. Bu etkenlerle temasımız olan her seferde dişimizin alt kısmı çevresinde keskin bir ağrı hissediyorsak, aşırı hassasiyetle karşı karşıya olma olasılığımız yüksektir.



Sizin de diş hassasiyetiniz varsa LR Aloe Vera Sensitive Diş Macunu kullanmanızı öneririz





➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.